ταξιδιωτικές πληροφορίες για τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο
15888
page-template,page-template-contact-page,page-template-contact-page-php,page,page-id-15888,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

ταξιδιωτικές πληροφορίες

προορισμός Μυτιλήνη

Η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα του νησιού και έχει πληθυσμό περίπου 30.000 άτομα. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Λέσβου. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και έχει θέα στο λιμάνι. Όπως και πολλές μεγάλες πόλεις, είναι χτισμένη πάνω σε επτά λόφους. Το Κάστρο, που χτίστηκε στη θέση ενός παλαιότερου βυζαντινού οχυρώματος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Ταραγμένη σε μεγάλο μέρος της ιστορίας του από την κατοχή ή λεηλασία από τη Βενετία, τη Γένοβα, τους Φράγκους, τους Τούρκους, και τους Καταλανούς, η Λέσβος τελικά εκ νέου επανενώθηκε με την Ελλάδα το 1912. Όχι πολύ μακριά από εκεί, στη βόρειο-ανατολική πλευρά της πόλης, μπορεί κανείς να βρει το Αρχαίο θέατρο με εξαιρετική ακουστική του και την χωρητικότητα των 10.000 άνθρωποι. Περαιτέρω, στο προάστιο Βαρειά μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Θεόφιλου & του Τεριάντ.

Μερικοί από τους σπουδαιότερους λυρικούς ποιητές όλων των εποχών γεννήθηκαν εδώ, Σαπφώ (700-600 π.Χ.) και Αλκαίου (640-560 π.Χ.), καθώς και Πιττακός ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας.Η πνευματική παράδοση του νησιού, συνεχίστηκε στη σύγχρονη εποχή με τον Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996) ο οπόίος διακρίθηκε με Βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας το 1979.

Η πόλη κοσμείται με επιβλητικές εκκλησίες, εκ των οποίων περισσότερο ευδιάκριτη είναι η Μητρόπολη, καθεδρικός ναός με το 33m γοτθικό καμπαναριό χτίστηκε τον 17ο αιώνα και τη θολωτή εκκλησία του Αγίου Θεράποντα (1880).

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ελληνικές πόλεις που έχουν λιμάνι, η δράση επικεντρώνεται στην προκυμαία. Επομένως, η Μυτιλήνη αποτελεί πόλο έλξης του νησιού. Η νυχτερινή ζωή, γεμάτη από φοιτητές επικεντρώνεται στα μπαρ στην προκυμαία, 12 μήνες το χρόνο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όμως, υπάρχουν πολλά μπαρ και κλαμπ, διάσπαρτα γύρω από την πόλη, έτοιμα να σας διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας!

συνδέσεις - δρομολόγια

Σύντομα, πληροφορίες για τις ακτοπολοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις με τα μεγαλύτερα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, καθώς επίσης και με τα Τουρκικά παράλια.

αποστάσεις

Μυτιλήνη:

  • Πόλη της Μυτιλήνης: 6.5χμ
  • Λιμάνι της Μυτιλήνης: 7.1χμ
  • Αεροδρόμιο “Οδυσσέας Ελύτης”: 1.5χμ

 

Τουρκία:

Το Αϊβαλί, το Δικελί και η Σμύρνη είναι οι πιο κοντινές πόλεις τις Τουρκίας.